Center for Kræft & Sundhed København
Center for Kræft & Sundhed København
Københavns Kommune
Nørre Allé 45
2200 København N
Tlf / 8220 5800
Københavns Kommune
Kræftrådgivningen i København er beliggende i centret
Tlf / 8220 5805
Kræftens Bekæmpelse

Kvinder i træningssalen. Foto Anne-Li Engström

Træningshold i Center for Kræft og Sundhed København

Regelmæssig fysisk aktivitet kan mindske nogle af de gener, man kan få i forbindelse med kræftsygdom og behandling (operation, kemoterapi og strålebehandling). Ofte bevæger kræftpatienter sig ikke tilstrækkeligt under og efter behandling, hvilket kan medføre nedsat kondition og muskelstyrke samt øget træthed.

Det er derfor en god idé at få bragt fysisk aktivitet ind i sin dagligdag, og dermed komme bedre igennem et sygdoms- og behandlingsforløb.

Formålet med at deltage på et træningshold i centret er bl.a.:

  • Dit funktionsniveau øges eller vedligeholdes
  • Smerter eller ubehag opstået i forbindelse med dit sygdoms- og behandlingsforløb reduceres
  • Du får øget velbefindende
  • Du bliver motiveret til at fortsætte med træning

Du kan holde kroppen i gang på mange måder. I centret kan du deltage i styrke- og konditionstræning på hold, og/eller du kan deltage i andre fysiske aktiviteter.

Styrke- og konditionstræning er for dig, der vil forbedrer eller vedligeholde din muskelstyrke og kondition. Du skal begynde på et introhold eller have individuel vejledning, inden du starter. Derefter fortsætter du på et af vores andre træningshold.

For at kunne imødekomme forskellige ønsker og behov, tilbyder vi også andre fysiske aktiviteter, der kan give en god kropsoplevelse. Desuden har vi et mere skånsomt træningshold for dig, der har behov for tættere fysioterapeutisk støtte og vejledning for at kunne træne. Se mere på siden om fysisk aktivitet.

“Det er en fordel, at de [fysioterapeuterne] kender så meget til vores skavanker, at man godt kan blive presset. Det var f.eks. rigtig godt for mig sådan helt mentalt at komme her og blive mindet om, at det kunne jo ikke gå i stykker……. der var ingen ’mercy’ her – det var bare i gang – men man var tryg ved det”.
Udtalelse fra en kvinde med brystkræft