Center for Kræft & Sundhed København
Center for Kræft & Sundhed København
Københavns Kommune
Nørre Allé 45
2200 København N
Tlf / 8220 5800
Københavns Kommune
Kræftrådgivningen i København er beliggende i centret
Tlf / 8220 5805
Kræftens Bekæmpelse

01.11.2017

Center for Kræft & Sundhed indvier Elefanthuset

For første gang i 120 år har der været håndværkere i gang i Elefanthuset i De Gamles By på Nørrebro. Efter en omfattende renovering har Center for Kræft & Sundhed nu overtaget den historiske bygning, som blev indviet i denne uge. Elefanthuset rummer nu to træningssale samt et helt nyt mødested for mænd, der har – eller har haft – kræft.

Center for Kræft & Sundhed får nu mere plads til sine aktiviteter og træningstilbud til københavnere med kræft. Det sker med overtagelsen af det historiske Elefanthus, som ligger i De Gamles Bys på Nørrebro lige bag selve centret. Efter ombygningen rummer Elefanthuset nu to træningssale, omklædningsfaciliteter, møderum samt et helt nyt mødested for mænd, som har – eller har haft – kræft.

- Vi er meget tilfredse med at overtage Elefanthuset og få flere faciliteter til de borgere, som er tilknyttet centret. Samtidig er vi glade for, at husets smukke rammer understøtter de tanker om helende arkitektur, som også Center for Kræft & Sundhed er bygget ud fra, siger centerchef Jette Vibe-Petersen.

Nyt mødested for mænd med kræft
Den største nyhed i Elefanthuset er etableringen af Mænds Mødested, hvor kræftramte mænd fremover kan mødes og udveksle erfaringer i en uformel ramme. Konceptet ’Mænds Mødested’ kommer oprindeligt fra Australien, hvor de såkaldte ’Mens Sheds’ findes i stort antal. Siden er der kommet mødesteder for mænd over det meste af verden – også i Danmark. Nu er turen så kommet til Nørrebro og Elefanthuset, hvor håbet er, at mænd med kræft vil få et fristed og et fællesskab med andre i samme situation.

- Jeg er glad på de mænds vegne, der her får muligheden for et frirum midt i en svær tid. Det er utroligt vigtigt, at vi i København sikrer tilbud, der kan hjælpe til et bedre liv med eller efter en kræftsygdom. København skal være en by, hvor vi kan leve et godt liv, også når livet er svært, siger overborgmester Frank Jensen.

Center for Kræft & Sundhed stiller lokaler til rådighed i Elefanthuset og har defineret de grundlæggende regler (så som ingen alkohol eller rygning), men ellers er det mændene selv, der bestemmer. Både hvordan de nye lokaler skal indrettes og anvendes, og hvad skal der skal ske af aktiviteter fremadrettet. Stedet skal blot være åbent og imødekommende for alle københavnske mænd med kræft.

- Mænds Mødested kan forhåbentlig appellere til bl.a. den gruppe mænd, som vi traditionelt set har svært ved at tiltrække og fastholde i de kommunale tilbud. I Københavns Kommune ønsker vi at gøre op med den stigende ulighed i sundhed, og set i det lys er initiativer som dette meget forbilledlige, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen.

Om Elefanthuset
Elefanthuset har status som en bevaringsværdig bygning, og ombygningen er sket i respekt for husets oprindelige håndværksmæssige og arkitektoniske kvaliteter. Byggeri København – Københavns Kommunes bygherreenhed under Økonomiforvaltningen – har været bygherre, mens LETH & GORI har været totalrådgiver på projektet, som har taget cirka 6 måneder at udføre.

Det nyrenoverede Elefanthus blev indviet onsdag den 1. november af bl.a. overborgmester Frank Jensen samt sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen.

Tilbage til nyhedsoversigt